Test av sykkelvogn

Jula Kayoba

Billigvognen Jula Kayoba får gode tilbakemeldinger i vår test av sykkelvogner, og kan være et godt alternativ for deg som ikke vil betale for mye for en sykkelvogn.


rød jula sykkelvogn produktbilde
Jula kayoba: Et rimeligere alternativ med flere gode løsninger. © NAF

Produktinformasjon

Merke/modell: Jula Kayoba
Type: Multisportsvogn
Egnet for: Sykling og spasertur
Pris: 2 999 kr

Testresultat: 2.4 av 5 mulige poeng

Med en pris på 2 999 er sykkelvognen fra Jula den nest rimeligste modellen i vår test av sykkelvogner. Poengmessig havner den langt nede på listen, bare noen få poeng foran vognen North Roadster 13.5 på sisteplass. Tilbakemeldingene fra testdeltakerne er likevel gode, og det viser at du kan få mye for pengene når du velger Jula Kayoba.

Foto 1: © NAFFoto 2: Plass til to: Vognen har enkel utforming og grei plass til to barn. © NAF
jula sykkelvogn produktbilde
jula sykkelvogn produktbilde

God å sykle med

Testpanelet synes vognen er god å sykle med. Den er liten og nett og har god svingradius, og det gjør den enkel å manøvrere i trafikken. Den fikk mer blandete tilbakemeldinger på trillefunksjonen.

«

Veldig god og funksjonell sykkelvogn. Den er utrolig lettanvendelig, har trekk som er lett å dra over og barna ser godt ut av vognen. Det er imponerende hvor god sykkelvognen er til den prisen man får.

God bagasjeplass

Tilbakemeldingene tyder på at vognen har litt liten plass til to barn, og at benplassen kan bli litt liten. Den har til gjengjeld god bagasjeplass med enkel tilkomst, og her utmerker den seg godt sammenliknet med andre vogner i testen.

produktbilde jula sykkelvogn
Bagasjeplass: Sykkelvognen får plusspoeng for romslig bagasjerom. © NAF

Regntrekk og trekket over bagasjeplassen festes med borrelås, som oppleves som en enkel og grei løsning, selv om en i testpanelet bemerker at det ikke er lett å feste borrelåsen helt i riktig posisjon både foran og bak. Tilbakemeldingen var også at regntrekket ikke var fullstendig vanntett.

Mindre solid enn de dyrere vognene

Foreldrene karakteriserer sykkelen som litt mindre solid og trafikksikker enn de dyrere vognene. Vognen har en enkel ramme og har tøybunn, så den beskytter ikke barna like godt som en del av de andre modellene.

Det er også enkelte negative tilbakemeldinger på håndbremsen som oppleves som tung å holde inne, og noen av foreldrene etterlyser fotbrems som et bedre alternativ. Til gjengjeld har vognen en smart løsning med en klemme på håndtaket som du kan feste håndbremsen i, slik at bremsen blir stående på når du setter fra deg vognen.

Foto 1: © NAFFoto 2: Håndbrems: Smart løsning med klemmen som du kan feste bremsen i. © NAF
produktbilde jula sykkelvogn
produktbilde håndbremse jula sykkelvogn

Dette mente barna

Barna var delte i meninger om vognen, og her var det fifty/fifty på tommel opp og ned. Noen syntes den var god å sitte i, med god plass til både bein og kosedyr. Og det var vinduer til å se ut av på siden. For barna til Aiysha ble det for trangt når de var to stykker i vognen, så der ble det tommel ned.

Plundrete å slå sammen

NAF testet hvordan vognen var å slå opp og å legge sammen. Det var enkelt å montere vognen, men vanskeligere å slå den sammen. Vi strevde med å få trykket inn metallknappene på håndtaket, og det gjorde det plundrete å få tatt av håndtaket slik at vi kunne legge vognen sammen. Slike ting er upraktisk hvis du skal gjøre det ofte. Til gjengjeld tar vognen svært liten plass sammenlagt, og det kan være en fordel når du skal frakte den i bilen eller sette den bort i boden.

Produktegenskaper

Antall seterTo
BagasjeplassBagasjeplass bak
HjulHjul foran til bruk som trillevogn

Publisert: 1. juni 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Fant du det du lette etter?