Test av sykkelvogn:

Hamax Outback

Hamax Outback sniker seg hårfint foran Thule Chariot Sport 2 og blir testvinner i vår test av sykkelvogner. Den utmerker seg som en stor, solid og komfortabel sykkelvogn.


mann på rød sykkel med grønn sykkelvogn bak
Hamax outback: Denne kvalitetsvognen ble kåret til vinner av sykkelvogntesten. © NAF

Produktinformasjon

Merke/modell: Hamax Outback
Type: Multisportsvogn
Egnet for: Sykling, skigåing, løping og spasertur
Pris: Fra 8 999 kr

Testresultat: 4.5 av 5 mulige poeng

Hamax Outback er testvinner i NAF sin test av sykkelvogner, slik den også ble i 2018. Dette er en solid kvalitetsvogn med svært god utførelse og med god komfort for barna.

Vognen får jevnt gode tilbakemeldinger på at den er god og stabil å sykle med, men det blir også bemerket at vognen er tung. Så dette er antakeligvis ikke førstevalget for deg som skal trekke vognen med vanlig sykkel eller bruke den i tunge bakker.

Tyngden blir også bemerket når deltakerne tester å trille med vognen, og selv med løpehjulet i front oppleves vognen litt tung å manøvrere sammenliknet med andre vogner i testen.

«

Fin og stabil vogn men den er tung å trille og sykle i forhold til de andre. Rykker litt ekstra i oppoverbakkene.

Ikke helt vanntett

Hamax Outback får stort sett gode tilbakemeldinger på brukervennlighet og funksjonalitet. Det oppleves som enkelt å ta av hjul, feste vognen til sykkelen og å håndtere bremser, regntrekk og liknende. Ikke alle liker måten du fester setebeltene på og synes det er plundrete at du må sette sammen to av delene før du fester disse inn i et tredje punkt. Små ting som dette trekker ned scoren slik at den ikke får full pott.

Dessverre så opplevde noen av deltakerne også at det lekket vann inn gjennom regntrekket, og dette trakk ned helhetsinntrykket.

Høy komfort og sikkerhet for barna

Hamax Outback får veldig gode tilbakemeldinger på plass til barna, også til to barn. I tillegg har den tykk og god polstring både i sete, rygg og i setebelter. Både Outback og Hamax Cocoon har hard bunn som beskytter barna mot støt nedenfra, og som gjør det stabilt og trygt for ungene å gå inn i vognen på egenhånd.

Den solide utførelsen og stabiliteten på vognen, gjør også at deltakerne opplever den som trygg og trafikksikker på vegen.

produktbilde hamax sykkelvogn
Høy komfort: Komfortabelt interiør med justerbare seter i myk polstring. © NAF

Godt likt av barna

Barna ga tommel opp til Hamax Outback og sykkelvognen fikk plusspoeng for at det var masse plass og at den var god å sitte i.

Vanskelig å legge sammen vognen

NAF testet hvordan det var å legge sammen og å slå opp vognen alene. Undertegnede klarte rett og slett ikke å slå vognen sammen, selv etter å ha lest brukermanual grundig og sett video om sammenleggingen. Det er en liten knapp som skal trykkes inn på hver side av håndtaket/rammen, og deretter skal du trekke i en liten rem for å løsne rammen. Det lot seg ikke gjøre å få trukket remmen godt nok ut slik at rammen kunne legges ned.

To andre personer i NAF klarte å gjøre dette når de samarbeidet, men også de strevde med å finne ut av teknikken. Her kunne Hamax ha fått til en enklere løsning. Vognen er også forholdsvis stor sammenlagt, og er den tyngste vognen i testen. Så dette er ikke nødvendigvis den vognen du velger hvis du skal ha den ofte ut og inn av bilen.

Produktegenskaper

Antall seterTo
BagasjeplassJa
SammenleggbarJa
HjulLeveres med hjul som kan festes foran til trilling 
EkstrautstyrJoggehjul, skisett og babysete selges separat
RammeSolid aluminiumsramme

Sykkelvognene vi har testet:

Publisert: 1. juni 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Fant du det du lette etter?