Calix H22

Takboksen fra Calix scorer godt på brukervennlighet fordi den er enkel å montere og å laste, men det hjelper lite når den ikke består kollisjonstestene.


Takboks Calix H22 krasjtestet.

Takbokstest 2021

Takboks fra Calix

Forbrukerkontakt: Calix
Modell: H22
Cirkapris: 7 000 kr
Totalkarakter: 4,8 poeng

Gjør det dårligst av alle takboksene i kollisjonstestene

Takboksen fra Calix ligger prismessig i samme sjikt som boksen fra Thule på tredjeplass, men gjør det dårligst av alle takboksene i kollisjonstestene.

Ved kollisjon i 30 km/t ryker alle lastereimene, en av bagene og halvparten av skiene stikker ut og et stag på åpningsmekanismen løsner. Ved 40 km/t kommer all lasten ut av boksen. Dette gir en lav score med 2,4 av 10 mulige poeng på hver av kollisjonstestene, som er det dårligste resultatet i testen.

Med en total score på 4,8 av 10 mulige poeng, havner takboksen fra Calix på en delt sisteplass i testen med samme poengsum som takboksen fra Biltema.

Slik testet vi takboksene

Takboksene er kollisjonstestet i 30 og 40 km/t i et laboratorium og brukertestet av et panel. Boksene er pakket med fire par ski og to vesker med sandsekker for å oppnå ønsket vekt.

Produktfakta:

MaterialePlast
Maks lastevekt / boksens vekt (kg)75 / 25
Volum (liter)500
ÅpningÅpning på begge sider

Utvalgte måleverdier fra testen:

Kollisjon 30 km/tDen fremste bagen og halvparten av skiene stikker ut. Alle tre lastereimer røk og et av stagene til boksens åpningsmekanisme løsnet.
Kollisjon 40 km/t Alt innholdet kom ut av boksen. Alle tre lastereimer røk og et av stagene i boksens åpningsmekanisme løsnet.
Brukervennlighet/håndteringLett å løfte opp. Enkel å montere og håndtere. Enkelt å laste og å sikre lasten.

Klarer ikke kollisjonstestene. Enkel å håndtere.

Testresultat karakter 1 til 10

Kollisjonssikkerhet - 30 km/t (30%)2,4
Kollisjonssikkerhet - 40 km/t (30%)2,4
Brukervennlighet (40%)8,5

Resultatet fra laboratorietesten er verdsatt og vektet sammen til en totalverdi i samråd med laboratoriet, med en skal fra 1 til 10 der 10 er best

Publisert: 26. februar 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?