Packline NX Premium

Glassfiberboksen fra Packline går helt til topps i testen med gode resultater både i kollisjonstestene og i brukertesten. Til gjengjeld er det den dyreste boksen i testen 2021.


Takbokstest 2021

Takboks fra Packline

Forbrukerkontakt: Packline
Modell: NX Premium
Cirkapris: 14 500 kr
Totalkarakter: 9,4 poeng

Helt til topps

Packline NX Premium får toppscore med 10 av 10 mulige poeng på begge kollisjonstestene og er et godt valg for deg som vil ha en solid og trafikksikker takboks. Lasten blir værende igjen i boksen, lastereimene holder og det er ingen skade på boksen, verken i 30 km/t eller 40 km/t.

NX Premium får også gode tilbakemeldinger fra panelet som testet brukervennlighet. De oppgir at det ikke er noen skarpe kanter på boksen, at det er tydelige instruksjoner for montering og bruk, at den er lett å åpne og at det er enkelt å feste lasten.

På minussiden bemerker testpanelet at NX Premium er litt vanskelig å stenge, og at boksen er tung å løfte opp på taket, noe som henger naturlig sammen med at dette er en glassfiberboks. Med sine 29 kg er NX Premium den nest tyngste boksen i testen, etter glassfiberboksen fra Skiguard som veier 35 kg.

Totalt får Packline NX Premium en score på 9,4 av 10 mulige poeng.

Takboksen har en vektbegrensning for last på 75 kg, men vær oppmerksom på at grensen for tillatt taklast på taket begrenser hvor mye vekt du kan legge i takboksen. Når du skal beregne hvor mye vekt du kan ha på taket av bilen, må du trekke fra vekten av takboksen og takstativet først.

Slik testet vi takboksene

Takboksene er kollisjonstestet i 30 og 40 km/t i et laboratorium og brukertestet av et panel. Boksene er pakket med fire par ski og to vesker med sandsekker for å oppnå ønsket vekt

Produktfakta

MaterialeGlassfiber
Maks lastevekt / boksens vekt (kg)75 / 29
Volum (liter)430
ÅpningBakre del løftes opp

Utvalgte måleverdier fra testen:

Kollisjon 30 km/tLasten blir igjen i boksen og boksen er uten skader.
Kollisjon 40 km/tLasten var igjen i boksen og boksen var uten skader.
Brukervennlighet/håndteringIngen skarpe kanter. Tung og vanskelig å løfte opp. Lett å åpne, men litt vanskeligere å stenge. Lett å sikre lasten. Tydelige instruksjoner.

Best i test. Klarer alle kollisjonstester uten anmerkninger. Kraftig boks i glassfiber. Relativt tung.

Testresultat karakter 1 til 10

Kollisjonssikkerhet - 30 km/t (30%)10,0
Kollisjonssikkerhet - 40 km/t (30%) 10,0
Brukervennlighet (40%)8,5

Resultatet fra laboratorietesten er verdsatt og vektet sammen til en totalverdi i samråd med laboratoriet, med en skal fra 1 til 10 der 10 er best.

Publisert: 26. februar 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?