eBullitt EP8

En sterk og lett manøvrerbar lastesykkel som gir mye for pengene. Tar ikke fullt så mye last som andre modeller, men har gode kjøreegenskaper.


Produktbilde.
El-lastesykkel fra eBullitt EP8. © NAF

Brukertest av el-lastesykler

El-lastesykkel fra eBullitt

Modell: EP8
Forbrukerkontakt: Sykkelsentralen
Pris: ca. kr 75 700
Type sykkel: Lastesykkel med to hjul og kasse foran
Totalvurdering: 8 poeng

Tohjuling med gode kjøreegenskaper

Tohjulinger med kasse foran er litt uvant å sykle på med en gang. Med kasse foran og det fremste hjulet foran kassen, får du en ganske lang sykkel med stor avstand mellom bakhjulet og forhjulet. Det gir en annerledes kjøreopplevelse enn en vanlig sykkel, spesielt når du skal svinge.

Umiddelbart kan det se ut som om dette er en vanskelig sykkel å håndtere, men med Bullitt gikk det overraskende lett å bli komfortabel på sykkelsetet. Bullitt er en forholdsvis liten og lett lastesykkel som oppleves som enkel å manøvrere i kurver. Det skulle ikke mye øvelse til før jeg klarte ganske krappe svinger, og Bullitt ble en favoritt hos undertegnede når det gjaldt kjøreegenskaper. Det er krevende med balansen akkurat idet du skal tråkke sykkelen i gang, men den oppleves som stabil når du kommer opp i fart.

Min testpartner Cecilie brukte mer tid på å venne seg til sykkelen, selv om hun også beskriver den som lett og smidig å håndtere i trafikken etter litt øvelse. Ikke alle vil være komfortabel med denne type sykler, og dette er en type sykkel som du bør prøvesykle grundig. Øv deg på et skjermet sted før du tar den ut i trafikken.

Med en lastekapasitet på 60 kg er Bullitt ep8 ikke den største lastesykkelen i sin klasse, men det er plass til to barn og bagasje i kassen foran. Modellen vi testet hadde overtrekk som gir god beskyttelse mot regn og vind, og gjør det lunt og godt for barna. Med lav vekt er sykkelen forholdsvis grei å håndtere når du skal trille den. Dette til tross for at lengden og utformingen med et lite hjul langt foran gjør det mer krevende å manøvrere denne type sykler.

Bilde av barnesete.
Frakt av barn: Barna sitter godt skjermet i regnteltet. © NAF

God trekkraft i oppoverbakke

Vi fikk god drahjelp opp bakkene av en sterk motor. Modellen vi testet hadde utvendig gir med kjede, men sykkelen leveres også med innvendig gir og vedlikeholdsfri beltedrift som koster litt mer. På minussiden opplevdes displayet på computeren som litt lite og ikke så lett å lese.

Produktfakta

MotorShimano STePS e8000 250W
Antall girXT Di 2/utvendig kjede
Batteri (Wh)504 Wh
BremserShimano Zee 4-piston/hydrauliske skivebremser
Rekkevidde (oppgitt)Opptil 110 km
Egenvekt27,5 kg
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)180 kg
Makslast i lasteboks60 kg
Maksvekt førerIkke oppgitt

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Vi har laget et sykkelmedlemskap for deg med ett mål: Å skape en tryggere og enklere sykkelhverdag.

Illustrasjon av mann med hund på sykkel

Publisert: 27. april 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?