Riese & Müller Load 75 Vario

Kraftig lastesykkel med mange smarte løsninger og gode kjøreegenskaper. Men husk å både prøvesykle og prøvetrille, denne krever litt tilvenning å manøvrere.


Produktbilde.
El-lastesykkel fra Riese & Müller. © NAF

Brukertest av el-lastesykler

El-lastesykkel fra Riese & Müller

Modell: Load 75 Vario Familie
Forbrukerkontakt:
Pris: ca. kr 98 400
Type sykkel: Lastesykkel med to hjul og kasse foran
Totalvurdering: 8 poeng

Solid lastesykkel med høy kvalitet

Tohjulingen fra Riese & Müller er en klassisk Long John med kasse foran. Men den overrasker med mye avansert utstyr og finesser.

Tohjulinger med kasse foran har større svingradius og andre kjøreegenskaper enn en vanlig sykkel. Dette merkes spesielt i kurver. Likevel oppleves sykkelen fra Riese & Müller som forholdsvis lett å manøvrere etter litt tilvenning. Den er litt vinglete når du tråkker den i gang, men stabiliserer seg når du er i fart. Den er også stabil å svinge, selv om svingradiusen krever at du beregner god plass i svingen. Men dette er ikke en type lastesykkel som passer for alle, og min testpartner Marianne ble ikke komfortabel med å svinge sykkelen.

Load 75 Vario har sterk motor og god trekkraft i oppoverbakke. Den er i tillegg smidig på giringen og komfortabel å sitte på. Så her er det mye å sette pris på. Du betaler litt mer, men får til gjengjeld høy kvalitet og mange gode løsninger; Demping for komfortabel kjøring, tilkobling til smarttelefon, høy komfort med polstrede seter for barna, trinnløst navgir og vedlikeholdsfri beltedrift og mulighet for å koble til dual batteri for dobbel batterikapasitet, er bare noe av det Riese & Müller tilbyr.

Bilde av barn i barnevognen til elsykkelen.
Egen lastekaste: Høy sjarmfaktor med barna foran deg i lastekassen. © NAF

Lastesykkel for storfamilien

Load 75 Vario Family er en lastesykkel for storfamilien, med plass til to eller tre barn i lastekassen. Kassen gir god komfort og beskyttelse for barna, og du kan få montert regntrekk til ly mot vind og regn. Vi testet en sykkel med seter til tre barn, og da var det ikke mye plass til handleposer eller annen bagasje i kassen. Løsningen kan være å få montert et bagasjebrett på sykkelen.

Det er en smakssak om du foretrekker en lastesykkel med kasse foran, eller om du heller vil ha barna bakpå sykkelen. En av fordelene med en Long John er sjarmen ved å ha barna foran deg. Dette er også sykler som tåler høy fart og er god på lange distanser. Ulempen med denne type sykler er at de tar stor plass, og at de kan være krevende å manøvrere når du triller dem på grunn av vekt og utforming. Det gjelder også for Load 75 Vario som har en egenvekt på 38,1 kg. Tipset vårt er at du både prøvesykler og prøvetriller, før du bestemmer deg for sykkel.

Produktfakta

MotorBosh Cargo Line Cruise 250W
Gir (antall)Enviolo trinnløst navgir/beltedrift
Batteri (Wh)Bosh Performance 500 Wh
BremserTektro TRP C 2.3 hydrauliske skivebremser
Rekkevidde (oppgitt)50-80 km
Egenvekt38,1 kg
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)200 kg
Makslast i lasteboksikke oppgitt
Maksvekt førerikke oppgitt

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Vi har laget et sykkelmedlemskap for deg med ett mål: Å skape en tryggere og enklere sykkelhverdag.

Illustrasjon av mann med hund på sykkel

Publisert: 27. april 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?