Veloe Multi

Lett lastesykkel med kraftig motor og gode kjøreegenskaper. Noen litt enklere løsninger enn konkurrentene.


Produktbilde.
El-lastesykkel fra Veloe . © NAF

Brukertest av el-lastesykler

El-lastesykkel fra Veloe

Modell: Multi
Forbrukerkontakt: Sykkelsentralen
Pris: ca. kr 61 990
Type sykkel:
Lastesykkel med bagasjebrett bak
Totalvurdering:
6 poeng

Enkel og ærlig lastesykkel

Veloe Multi er en enkel og ærlig lastesykkel som klarer jobben godt uten å vekke den helt store begeistringen.

Veloe Multi er en sterk lastesykkel med kraftig Bosch-motor, god batterikapasitet på 500 Wh og stor lastekapasitet med hele 80 kg på bagasjebrettet. Dette er med andre ord en lastesykkel som har alle forutsetninger for å gjøre jobben med å frakte deg, barna og bagasjen på hverdagsreisen.

En av fordelene med Multi er at den er så liten og lett, omtrent på størrelse med en vanlig sykkel og med en vekt på bare ca 26 kilo. Det gjør den lett å håndtere, og er praktisk for deg som må flytte sykkelen over terskler eller opp trapper. Når den ikke får helt topp score av oss, så er det fordi den har en del enkle løsninger og noen nedsider på komforten.

God trekkraft i oppoverbakke

Multi har god trekkraft og trøkk i bakkene. Her får vi fordelen av en kombinasjon av sterk motor og en lett sykkel. Med innvendig gir og beltedrift er giringen smooth, i tillegg til at du får en vedlikeholdsfri løsning. Vi liker også girløsningen med display som viser girnivå med en flat eller buet kurve i stedet for tall. Sykkelen kan for øvrig også fås med utvendig gir og kjede.

Den oppleves som stabil og grei å sykle i fart, men er litt vinglete på styret når du tråkker den i gang og ved svinger i lav fart. Komforten er grei når du sitter på setet, men uten noen ekstra finesser som gir plusspoeng for kjøreopplevelsen.

Nærebilde av barnesete på elsykkelen.
Trangt: Liten plass mellom barnesetet og setet til syklisten gjorde det vanskelig å gå av og på sykkelen. © NAF

Plass til tre barn

Sykkelen vi lånte var utstyrt med sittepute, fotstøtter og ramme, såkalte Monkey Bars, til barna. Sitteputen var litt i tynneste laget til å gi maksimal komfort, og fotstøtten gir ikke støtte for hele foten. Her har Veloe Multi litt enklere løsninger enn på en del andre sykler av samme type som vi har testet.

I tillegg til bagasjebrettet med plass til to barn, har Veloe Multi et ekstra barnesete foran føreren. Dette fungerte ikke for NAFs testpanel fordi det ikke var tilstrekkelig plass mellom sykkelsetet og barnesetet til at vi kunne gå av og på setet. Til tross for at vi begge er alminnelig slanke, så ble vi sittende fast mellom sykkelsetet og barnesetet når vi skulle gå på/av sykkelen. Løsningen ble å ta av barnesetet for å testsykle sykkelen. Vi antar at dette kan fungere bedre for en person som er høyere enn det vi er og som ikke får mage-/hoftepartiet mellom setene ved på- og avstigning.

Produktfakta

MotorBosch CX Cargo 250W/85nm
Gir (antall)Enviolo innvendig gir/beltedrift
Batteri (Wh)500 Wh
BremserBR-MT 420 4-piston Shimano skivebremser
Rekkevidde (oppgitt)40-80 km
Egenvekt26 kg
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)226
Makslast bagasjebrett80 kg + barnesete
Maksvekt førerikke angitt

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Vi har laget et sykkelmedlemskap for deg med ett mål: Å skape en tryggere og enklere sykkelhverdag.

illustrasjon av stjålet sykkel

Publisert: 27. april 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?