Yuba Spicy Curry

God trekkraft og mulighet til å ta med mye last. I tillegg byr denne på mange smarte løsninger i en av de letteste lastesyklene i testen.


dame med elsykkel ved sjøen
© NAF

Brukertest av el-lastesykler

El-lastesykkel fra Yuba

Modell: Spicy Curry
Forbrukerkontakt: Yubabikes
Pris: ca. kr 56 990
Type sykkel: Longtail - lastesykkel med bagasjebrett bak
Totalvurdering: 8 poeng

Longtail med ekstra god lastekapasitet

Spice Curry er en solid longtail med mye sjarm utseendemessig, stor lastekapasitet og gode kjøreegenskaper.

Spice Curry har ekstra god lengde på 202 cm, og et solid bagasjebrett på 90 cm. Her er det plass til minst to barn, og med en lastekapasitet på inntil 136 kilo tåler sykkelen også godt å ha en voksen person på bagasjebrettet. Det slår oss at dette er en sykkel som du godt kan laste for en overnattingstur i marka.

For å gjøre det enklere å håndtere mye vekt, er bakhjulet på Spice Curry mindre enn forhjulet slik at sykkelen får et lavt tyngdepunkt på bagasjebrettet. Det gjør sykkelen lettere å balansere. Vær oppmerksom på at det uansett er krevende å balansere en sykkel med mye vekt. Dette er noe du først og fremst merker når du går av sykkelen og skal holde eller trille den. Det er alltid lurt å både testsykle og -trille før du bestemmer deg for å handle sykkel.

nærbilde av bruk av lastesykkel
Smart løsning med bag du kan ta med deg på handleturen. © NAF

Mye utstyr for frakt av barn eller varer

Spice Curry kommer med mye utstyr for frakt av barn eller varer, og Yuba har lagt vekt på å gjøre tilbehøret både praktisk og lekkert. Modellen vi testet hadde barnesete til små barn, sittepute med god tykkelse, ramme til barna (monkey bars), fotstøtter og kurv foran. Vi likte spesielt godt bagen som du kan ta ut fra kurven når du er på handletur. Undertegnede likte også godt finishen og utseende på sidebordene i tre som fungerer som fotstøtte for passasjerer eller som støtte for sykkelveskene.

Til tross for lastekapasiteten og lengden på sykkelen, så veier ikke Spice Curry mer enn 27 kilo, og det gjør den grei å håndtere. Spice Curry er stabil og god å sykle. Med en kraftig motor fra Bosch og en batteripakke på 500 Wh, har den også god trekkraft i oppoverbakkene. Sykkelen har i tillegg feste for et ekstra batteri, dersom du ønsker ekstra batterikapasitet.

Produktfakta

MotorBosch Cargo Line 250W/85nm
Antall gir
Batteri (Wh)Bosch Powerpack 500 Wh
BremserHydrauliske skivebremser
Rekkevidde (oppgitt)
Egenvekt27 kg
Oppgitt maksvekt (sykkel + fører + last)
Makslast bagasjebrett136 kg
Maksvekt førerikke oppgitt

NAF SYKKEL

Er din sykkel registrert?

Vi har laget et sykkelmedlemskap for deg med ett mål: Å skape en tryggere og enklere sykkelhverdag.

Illustrasjon av mann med hund på sykkel

Publisert: 27. april 2022

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?