Teoriappen Bil

Studentene og NAFs eksperter var litt uenige om kvaliteten på Teoriappen Bil i vår test av apper for teoriprøven. Totalt får appen 4 av 5 mulige stjerner.


Test av appen, Teoriappen Bil for teoriprøve.
Test av appen, Teoriappen Bil for teoriprøve. © NAF

Apper for teoriprøve:

Test av apper for teoriprøve for bil er gjort av et testpanel bestående av fire studenter fra Nord Universitet og NAFs egne eksperter Marianne Søhagen og Morten Fransrud.

Vi tester appen Teoriappen Bil

Appnavn: Teoriappen Bil
Leverandør: Teoriappen AS
Pris fra: 85 kr
Stjerner: 3,5 av 5 mulige

Hvor egnet er appen til å forberede deg til å ta teoriprøven?

Testpanelet mener at spørsmålene i Teoriappen Bil er godt egnet for å lære seg grunnleggende trafikal forståelse og gir god forståelse om trafikkreglene, selv om NAFs eksperter peker på noen faglige svakheter. Spørsmålene og forklaringene er også godt egnet som forberedelse til teoriprøven.

«

Layouten var litt kjedelig og motiverte ikke til å bruke appen.

Appen har en fargekoding som tydelig viser om du har svart rett, og du får oppgitt hva som er det riktige svaralternativet når du svarer feil. Du får ikke vite om du ville bestått teoriprøven etter å ha besvart spørsmålene i appen.

Appens brukervennlighet

Studentene gir ikke Teoriappen Bil full score på brukervennlighet. Studentene mener at appen ikke fungerer optimalt i mobilformat. Det ble feil ved nedlastinger, appen viste ikke bildene og den hang seg opp slik at det ikke kom opp nye spørsmål. For å få nye spørsmål måtte pågående prøve avsluttes og det måtte startes ny prøve. Dette gjentok seg flere ganger.

BRUKERVENNLIGHET: Studentene mener at appen ikke fungerer optimalt i mobilformat. De testet også appen på ipad.

Pris og prisinformasjon

Ukespris kr 85,-, månedspris kr 109,- og ubegrenset tilgang kr 129,-.

Teoriappen Bil er gratis å laste ned, men du må betale for premium funksjonalitet og innhold via kjøp i appen. Informasjon om betaling er oppgitt før du laster ned appen, men betaling for uke og måned er abonnementsløsninger. Informasjon om abonnement fremgår ikke tydelig for månedspris der du må scrolle helt ned på siden for å få detaljer om dette.

Du kan velge mellom disse prisene i appen:

  • 85 kroner for ukespris
  • 109 kroner for månedspris
  • 129 kroner for ubegrenset tilgang

Dette mener studentene

Appen hadde gode og relevante spørsmål spørsmål og gode forklaringer på hver oppgave. Appen var enkel å navigere i, men tekniske problemer trakk ned helhetsinntrykket. Layouten på Teoriappen Bil var også litt kjedelig og motiverte ikke til å bruke appen. Vi gir appen tre av fem stjerner.

Dette mener NAFs eksperter

Dette er en av de bedre appene og den får fire stjerner av oss, men noen feil og svakheter trekker ned. En del av skissene mangler detaljer eller har feil, og svaralternativene samsvarer ikke helt med skissene. På flere av skissene med vikepliktskilt mangler for eksempel vikelinje. Kvaliteten på oppgavene varierer for mye, og enkelte svar er ikke helt korrekt formulert. 

Språket i appen oppleves som enkelt, men mange spørsmål hadde hatt godt av å deles i flere setninger. Det fremgikk heller ikke tydelig i appen at noen av prisalternativene var bindende abonnement.

Appen er testet på iPhone. Finnes også for android.

Publisert: 26. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?