Prove.no

Prove.no får fire av fem stjerner i vår test av apper for teoriprøve. Den holder god faglig kvalitet, men får trekk for brukervennligheten og en del tekniske problemer.


Test av appen prove.no for teoriprøve.
Test av appen prove.no for teoriprøve. © NAF

Apper for teoriprøve:

Test av apper for teoriprøve for bil er gjort av et testpanel bestående av fire studenter fra Nord Universitet og NAFs egne eksperter Marianne Søhagen og Morten Fransrud.

Vi tester appen prove.no

Appnavn: Prove.no
Nettsted: Prove.no
Leverandør: Digital Creation
Pris fra: 55 kr
Stjerner: 4 av 5 mulige

Hvor egnet er appen til å forberede deg til å ta teoriprøven?

Testpanelet mener appen er godt egnet til å lære seg grunnleggende trafikal forståelse og trafikkregler. Appen har gode og relevante spørsmål som forbereder deg på teoriprøven.

«

Prove.no får minus for at formatet bugger seg innimellom. Det virker uproft!

Det er lett å skjønne om du har svart feil ved hjelp av tekst og fargekoder i appen. Det kommer opp hva som er riktig svar, hva du har svart og du får vite om du ville bestått teoriprøven.

Appens brukervennlighet 

Studentene mener Prove.no har god design og oppleves som enkel å navigere i med lett forståelig språk. Appen får trekk for dårlig start der du havner på en innloggingsside, uten noen form for instruksjon. Den får også trekk fordi formatet ikke er optimalt tilpasset mobiltelefon og du må scrolle deg nedover for å se alle svaralternativer. I tillegg stopper appen opp innimellom.

BRUKERVENNLIGHET: Studentene mener prove.no har god design og oppleves som enkel å navigere i med lett forståelig språk

Pris og prisinformasjon

Appen er gratis å laste ned, men gir kun tilgang til 10 gratisspørsmål. Du må betale for premium funksjonalitet og innhold via kjøp i appen. Informasjon om dette kommer først frem etter at du har tatt appen i bruk. Det savnes informasjon i appen om at du må opprette bruker via nettsiden prove.no.

Du kan velge mellom disse prisene i appen:

  • 55 kroner for dagpass
  • 115 kroner for ukespass
  • 235 kroner for månedspass

Dette mener studentene om helhetsinntrykket

Prove.no har bra design, er oversiktlig og lett å navigere i. Den har gode og relevante spørsmål i forhold til teoriprøven. Den får noen trekk for brukervennlighet ved innlogging, og for at den henger seg opp innimellom. Vi gir appen fire stjerner.

Dette mener NAFs eksperter 

Prove.no får fire stjerner av oss, men kvaliteten på oppgaver og svaralternativer trekker noe ned. Vi gjennomgikk to komplette prøver med 90 spørsmål og fant en feil i beskrivelse av el-batteri, og en del oppgaver og forklaringer som var uklare. Bilder og illustrasjoner er gode. Godt språk med lett forståelig tekst trekker opp helhetsinntrykket. 

Det var noen svakheter ved brukervennligheten. Vi fikk ikke informasjon i appen om at vi først måtte opprette en bruker på pc, og ville ikke kunne tatt appen i bruk uten at vi fikk tips om dette fra andre. Vi opplevde også hakking i appen, noe som trekker mye ned.  

Appen er testet på iPhone. Finnes også for android.

Publisert: 26. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?