Førerprøven

Appen Førerprøven får flere trekk for feil og unøyaktigheter i vår test av apper for teoriprøven.


Test av appen Førerprøven for teoriprøve.
Test av appen Førerprøven for teoriprøve. © NAF

Apper for teoriprøve:

Test av apper for teoriprøve for bil er gjort av et testpanel bestående av fire studenter fra Nord Universitet og NAFs egne eksperter Marianne Søhagen og Morten Fransrud.

Vi tester appen Førerprøven 

Appnavn: Førerprøven
Leverandør: Alien Nude 
Pris fra: 44 kr
Stjerner:
2 av 5 mulige

Hvor egnet er appen til å forberede deg til å ta teoriprøven?

Testpanelet mener at Førerprøven er dårlig egnet til å forberede seg til teoriprøven fordi det er for mange feil og unøyaktigheter i appen.

«

Vi fikk åtte feil på den ene teoriprøven og det sto gratulerer du har bestått, men antall feil en kan ha på teoriprøven er syv.

Studentene fant flere feil i appen, og opplevde at det riktige svaret kom opp som feil på en del av spørsmålene. I tillegg opplyser appen feilaktig at du har bestått teoriprøven når du har for mange feil. Det er også spørsmål som oppleves som irrelevante, og det er en del gjentakelser av spørsmål.

Appens brukervennlighet

Studentene mener at appen er enkel å navigere i. Tilbakemeldingen er også at den er morsom å bruke og ga en spillfølelse. Det trekker ned at det ikke er mulig å gå tilbake og se på tidligere spørsmål eller gå tilbake til hovedmeny. Språket i appen oppleves som middels enkelt, og mengden av tekst og bilder er godt tilpasset mobilformat.

BRUKERVENNLIGHET: Studentene mener at Førerprøven er enkel å navigere i. Appen ble også testet på ipad.

Pris og prisinformasjon

Appen er gratis å laste ned, men du må betale for premium funksjonalitet/innhold via in app-kjøp.

Det er tydelig opplyst om at du må betale for innhold før du laster ned appen.

Du kan velge mellom disse prisene i appen:

  • 44 kroner for tilgang til spørsmål uten annonser
  • 65 kroner for versjon uten annonser
  • 299 kroner for fullversjon

Dette er studentenes helhetsinntrykk

Førerprøven får lav score av oss. Selve oppsettet på appen var veldig bra, men generelt var spørsmålene og svarene dårlige. Appen har flere feil i spørsmål og svar og vi fikk feilaktig informasjon om at vi hadde bestått teoriprøven. Vi gir appen tre og en halv stjerne.

Dette mener NAFs eksperter

Appen Førerprøven anbefales ikke og den får bare to stjerner av oss. Det er varierende kvalitet og nivå på oppgavene, og det er feil i fakta og i forståelse. Det gir svakt læringsutbytte og et begrenset bidrag til å bestå teoriprøven. Det brukes også ord og begreper som ikke er i tråd med riktige ord og uttrykk i trafikken eller i lov og forskrift, for eksempel begrepet «trafikkloven»» der det korrekte ville være trafikkreglene (eller Forskrift om kjørende og gående trafikk). Det mangler også begrunnelser og forklaringer som gir faglig påfyll. 

Dette er en statisk app der du ikke kan gå tilbake og se på tidligere feil, eller gå tilbake til hovedmeny uten å avbryte prøven. Det trekker ned helhetsinntrykket. Språket er for øvrig enkelt, oppsettet er bra og det er enkelt å forstå om du har svart riktig.

Appen er testet på iPhone. Finnes også for android.

Publisert: 26. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?