Teoriprøven (Android)

Teoriprøven for android-telefon får bare 2.5 stjerner sammenlagt i vår test av apper for teoriprøven. Appen får kritikk av NAFs eksperter for faglige feil og unøyaktigheter.


Test av appen Teoriprøven (Android)  for teoriprøve.
Test av appen Teoriprøven (Android) for teoriprøve. © NAF

Apper for teoriprøve:

Test av apper for teoriprøve for bil er gjort av et testpanel bestående av fire studenter fra Nord Universitet og NAFs egne eksperter Marianne Søhagen og Morten Fransrud.

Vi tester appen Teoriprøven (Android)

Appnavn: Teoriprøven
Leverandør: Evjenth App
Pris : Gratis
Stjerner: 2,5 av 5 mulige

Hvor egnet er appen til å forberede deg til å ta teoriprøven?

Testpanelet mener at appen er under middels godt egnet til å lære seg grunnleggende trafikal forståelse og forståelse av trafikkreglene, og som forberedelse til teoriprøven.

«

Det er for mange feil i appen til at vi kan anbefale den.

NAFs eksperter peker på flere faglige feil og unøyaktigheter i spørsmål og svar i appen. De trekker også frem dårlig språkbruk og feil i bruk av faglige begreper. 

Appens brukervennlighet

Teoriprøven for Android får grei score på brukervennlighet. Studentene mener at appen er enkel å navigere i, med lett forståelig språk. Den viser også tydelig om du svarer rett eller galt på spørsmål, med fargekoding av svarene. Den er også godt tilpasset mobilformat.

BRUKERVENNLIGHET: Appen fra Teoriprøven viser tydelig om du svarer rett eller galt på spørsmål, med fargekoding av svarene.

Pris og prisinformasjon

Dette er en gratisapp der du får tilgang til alt materiale uten betaling, men appen inneholder annonser. 

Dette mener studentene om helhetsinntrykket

Appen er brukervennlig og lett å navigere i, med lett forståelig språk og med en design som gjør at du enkelt ser om du svarer rett eller galt. Den får imidlertid bare middels scrore av oss på faglig innhold og egnethet som forberedelse til å ta teoriprøven. Vi gir appen tre stjerner.

Dette mener NAFs eksperter

Teoriprøven (Android) får bare to stjerner fra oss. Appen har enkel og likefrem layout som gjør den lett å navigere i og enkel å bruke. Dessverre så er det faglige feil og unøyaktigheter som gjør at vi ikke kan anbefale den som forberedelse til teoriprøven.

Vi fant flere eksempler der ingen av svaralternativene var korrekte. På spørsmålet «Hvor lang er sperrefristen om man blir tatt for å kjøre uten førerkort?», er det umulig å svare riktig. Kjører du uten førerkort risikerer du bot, men ingen sperrefrist. Sperrefrist er aktuelt når du kjører uten førerrett. Det er flere slike eksempler på feil og unøyaktigheter.

Vi savner også viktige tema i kjøreopplæringen i de spørsmålene vi har gått gjennom. Vi opplevde også en del gjentakende spørsmål som kan tyde på en begrenset spørsmålsbank.

Publisert: 26. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?