Ta førerkort

Appen Ta Førerkort har for mange faglige feil og får bare 2,5 stjerner i vår test av apper for teoriprøven.


Test av appen Ta førerkort for teoriprøve.
Test av appen Ta førerkort for teoriprøve. © NAF

Apper for teoriprøve:

Test av apper for teoriprøve for bil er gjort av et testpanel bestående av fire studenter fra Nord Universitet og NAFs egne eksperter Marianne Søhagen og Morten Fransrud.

Vi tester appen Ta førerkort

Appnavn: Ta førerkort
Leverandør: Appfulness
Pris fra: 25 kr
Stjerner: 2,5 av 5 mulige

Hvor egnet er appen til å forberede deg til å ta teoriprøven?

Appen Ta Førerkort har mye og variert faglig innhold som gjør appen attraktiv, men testpanelet mener at den faglige kvaliteten på spørsmål, svar og forklaringer er for dårlig. Dette trekker ned helhetsinntrykket og appen får bare to og en halv stjerne sammenlagt.

«

Appen gir ukorrekt informasjon, og vi opplever at den ikke er til å stole på.

Både studentene og NAFs eksperter oppdaget flere feil i spørsmålene og i svaralternativene i appen. Appen får også kritikk for dårlige formuleringer av spørsmål og svar.

Appens brukervennlighet

Appen får middels tilbakemelding på brukervennlighet av studentene. De mener den har bra layout og er grei å navigere i, men at mye innhold kan gjøre det litt vanskelig å orientere seg i appen. Den får positiv tilbakemelding for gir tydelig svar på om du har besvart spørsmålene rett eller galt.

BRUKERVENNLIGHET: Ta førerkort-appen får positiv tilbakemelding for gir tydelig svar på om du har besvart spørsmålene rett eller galt.

Pris og prisinformasjon 

Appen er gratis å laste ned, men du må betale for premium funksjonalitet/innhold via kjøp i appen. Det er tydelig opplyst om at du må betale for bruk av appen, før du laster den ned.

Du kan velge mellom disse prisene i appen:

  • 25 kroner for premium en uke
  • 99 kroner for en måned
  • 229 kroner for ett år

Dette er studentenes helhetsinntrykk

Vi oppdaget flere feil i appen, og flere av spørsmålene og svarene var dårlig formulert. Det ga en opplevelse av at vi ikke kunne stole på svaralternativene i appen. På den positive siden så er layouten bra, og det følger med teori- og lydbok, teoriprøver og spill. Dette synes vi var et pluss. Det er også et pluss at appen er rimelig. Totalt så gir vi appen tre stjerner.

Dette mener NAFs eksperter

Appen Ta Førerkort får bare to stjerner av oss. Det var feil og mangler i oppgaver, svaralternativer og i skisser. Det var også dårlige beskrivelser i forklaringer, og mange av spørsmålene i appen hadde et for svakt nivå. Omvendt spørsmålsstilling og bruken av «ikke» i spørsmålene er lite pedagogisk og bidrar til usikkerhet. Vi fikk også flere ganger samme spørsmål på nytt. På plussiden hadde appen en god grafisk fremstilling av resultater.

Appen er testet på iPhone. Finnes også for android.

Publisert: 26. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?