Teoriprøven (iPhone)

Appen Teoriprøven (iPhone) får kritikk både for faglige feil og dårlig brukervennlighet i vår test av apper for teoriprøven.


Test av appen Teoriprøven (iPhone)  for teoriprøve.
Test av appen Teoriprøven (iPhone) for teoriprøve. © NAF

Apper for teoriprøve:

Test av apper for teoriprøve for bil er gjort av et testpanel bestående av fire studenter fra Nord Universitet og NAFs egne eksperter Marianne Søhagen og Morten Fransrud.

Vi tester appen Teoriprøven (iPhone)

Appnavn: Teoriprøven
Leverandør: Ken Li
Pris : 55 kr
Stjerner: 2 av 5 mulige

Hvor egnet er appen til å forberede deg til å ta teoriprøven?

Testpanelet er delt i vurderingen av hvor godt egnet appen er som forberedelse til teoriprøven. NAFs eksperter gir appen sterk kritikk for det faglige innholdet, mens studentene mener at appen har en del gode spørsmål og er middels godt egnet som forberedelse til teoriprøven. Helhetsinntrykket er likevel svakt og sammenlagt får appen bare to stjerner.

«

Denne appen anbefales ikke. Den er dårlig egnet som forberedelse til teoriprøven.

Studentene savnet forklaringer som kunne gitt bedre læringsutbytte, spesielt der du svarer feil på spørsmål. Du får heller ikke vite om du har bestått teoriprøven når du har besvart spørsmålene.

Appens brukervennlighet

Studentene opplever Teoriprøven som enkel å navigere i, men appen er ikke optimalt tilpasset mobilformat. Når du åpner en prøve kommer du inn på en side som fremstår som en nettside. Her må du scrolle helt til bunnen av siden for å komme til siste spørsmål. Dette oppleves som lite brukervennlig.

Språket får kun middels score og studentene bemerker at det av og til dukker opp engelske ord innimellom det norske språket.

BRUKERVENNLIGHET: Appen fra Teoriprøven får trekk for lite brukervennlighet. Illustrasjonene viser at to spørsmål kommer opp på en side.

Pris og prisinformasjon

Du må betale for tilgang til appen, og dette er tydelig opplyst før du får tilgang til appen. Tilgang til alt innhold koster kr 55,-.

Dette er studentenes helhetsinntrykk

Totalinntrykket av appen Teoriprøven er svakt. Appen er grei å bruke, men det er litt tungvint å måtte bla nedover for å svare på alle spørsmålene. Spørsmålene var greie nok for å forberede seg til teorien, men vi savnet forklaringer, spesielt når du svarer feil. Vi gir appen to og en halv stjerne.

Dette mener NAFs eksperter

Appen Teoriprøven anbefales ikke. Appen oppleves som amatørmessig og vi gir den bare en stjerne. Vi mener at appen gir svært begrenset læring og er dårlig egnet som forberedelse til teoriprøven. Det er mye feil og spørsmålene er til dels dårlig formulert. Vi opplever også at det er få spørsmål i databasen slik at det blir gjentagelser av spørsmål.

Appen oppleves i tillegg som lite brukervennlig. Det er ikke bilde til alle spørsmålene. Du må også scrolle nedover siden for å komme til neste spørsmål. Det oppleves som uoversiktlig da halve neste spørsmål dukker opp nederst på siden. 

Appen er testet på iPhone og er kun tilgjengelig for iPhone.

Publisert: 26. november 2021

Sist oppdatert: 30. november 2023

Janne Pedersen,

Les også


Fant du det du lette etter?