Familiebiltest: Kia EV6 GT

GT-versjonen av Kia EV6 scorer greit på flere parametere i familiebiltesten, men er ikke best i noen av våre kategorier.


Grå Kia EV6 GT
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Illustrasjon av elbil som lader

Kia EV6 GT

Pluss:

  • Godkjent benplass foran med stor bilstol bak

Minus:

  • Pris
  • Lav nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Bagasjerommet har bra med plass, med mulighet for å ta ut bunnplaten for å senke gulvet. Under panseret finner du et lite rom med plass til ladekabel. Kia EV6 GT får greit plass til barnevogna i bagasjerommet, men da har du ikke mulighet til å pakke så veldig mye mer.

Hvor mye bilen kan lastes med

Den oppgitte nyttelasten er på 410 kilo. Det ville vært til å leve med for de fleste, men når bilen veier 65 kilo mer enn egenvekten som står i vognkortet, mister du tilsvarende i nyttelast. 345 kilo i nyttelast er ikke særlig mye for en familiebil.

Plass til bilstol og passasjer

Testpassasjer Nils på 189 cm har svært god plass foran med den minste bilstolen plassert i setet bak. Med den store bilstolen har han fortsatt greit med beinplass.

Pris

Prisen på modellen i vår test er 749.900 kroner. Når prisen på en vanlig Kia EV6 starter på 489.900 kroner, spørs det om ikke familier flest vil foretrekke vanlig EV6 foran GT-modellen.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 13. mars 2023

Sist oppdatert: 27. juni 2024

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?