Familiebiltest: Skoda Enyaq Coupé RS

Skodas coupé-utgave av populære Enyaq har mange kvaliteter som vil passe godt for familier, men i konkurranse med andre sterke modeller havner den utenfor toppen.


Grønn Skoda Enyaq Coupe RS
Foto: Tomm W. Christiansen / © Tomm W. Christiansen /Motor/ NAF

Familiebiltesten

I tillegg til å måle rekkevidde og ladehastighet under El Prix vinteren 2023, gjorde vi en rekke tester for å finne den beste familiebilen.

Viktigst i familiebiltesten var størrelse på bagasjerom, plass til bilstoler og nyttelast. Pris var også med i totalvurderingen.

Fordeler for deg med elbil!

Som medlem i NAF får du gode fordeler som forsikring, billån og lading. Vi står også klare for å hjelpe deg med vedlikehold, verkstedtjenester og service.

Skoda Enyaq Coupé RS

Pluss:

  • Dypt bagasjerom

Minus:

  • Dårlig benplass foran med stor bilstol bak
  • Kunne hatt høyere nyttelast

Størrelse på bagasjerom

Skoda Enyaq Coupé RS har bra størrelse på bagasjerommet, med lang avstand fra gulvet og opp til seteryggen som gir gode muligheter for lasting. Under det dype gulvet er det et lite rom med plass til ladekabel. Vi får god plass til barnevogna i bagasjerommet.

Hvor mye bilen kan lastes med

Den oppgitte nyttelasten i Skoda Enyaq Coupé RS er 401 kilo. I vår test er bilen noe lettere enn det som er oppgitt i vognkortet, og den beregnede nyttelasten blir 410 kilo. Det er ganske middels sammenlignet med de andre bilene i testen. Med 410 kilo i nyttelast er det nødvendig å tenke seg om litt før du stapper bilen full, men det bør være tilstrekkelig for de fleste.

Plass til bilstol og passasjer

Med den minste bilstolen i baksetet har testpassasjer Nils på 189 cm god plass til beina foran. Med den største bilstolen bak er det derimot svært begrenset plass, og Nils må sitte skjevt med beina mot hanskerommet.

Pris

Startprisen på Skoda Enyaq Coupé RS iV er 646.984 kroner. Vår testmodell koster 682.073 kroner. Det er en pris som vil være innenfor manges rekkevidde, men som kanskje kan bli i meste laget sett opp mot relevante konkurrenter.

I tabellen under ser du resultatet til bilene som var med i familiebiltesten, indikert med farger.

På mobil: Scroll til siden i tabellen for å se alle kategoriene.

Publisert: 6. mars 2023

Sist oppdatert: 30. november 2023

Kasper Furulund Frøjd,

Les også


Fant du det du lette etter?